Seuran esittely

Seuran esittely

 

TF Espoo ry on Suur-Leppävaaran, Pohjois-Espoon ja Kauniaisen alueella toimiva vuonna 2011 perustettu yleisurheiluseura. Toimintamme pääpaino on lasten ja nuorten liikunnan edistämisessä.


TF Espoo on yleisurheiluseura, jossa valmennuksen taso on huippuluokkaa. Nuoret urheilijat ovatkin saavuttaneet SM-kultaa ja kymmeniä piirimestaruuksia eri lajeissa. Kilparyhmän lisäksi tarjoamme vaihtoehdon aikuisille, alle kouluikäisille ja niille nuorille, jotka kaipaavat päälajin rinnalle hyvää ja taitoja tukevaa treeniä.

Voit seurata meitä myös Instagrammissa: https://instagram.com/trackandfieldespoo?igshid=1d9sr3oj6hgqa

  

Tarjoamme lapsille ja nuorille ryhmissämme oman vaativuustasonsa mukaista liikuntaa. Harjoitusten sisältö on kaikkien ikäryhmien sisällä sama, mutta vaativuustaso on eri. Lisäksi ikäryhmissä ylöspäin siirryttäessä harjoitteet perustuvat aiemmin opittuihin asioihin. Harjoitukset painottuvat 6-13-vuotiaiden ikäryhmissä telinevoimistelun perusharjoitteiden avulla tehtävään omankehon hallintaan (liikkuvuus, koordinaatio,motoriikka, ketteryys, taito, nopeus ja voima) leikkimielisyyttä unohtamatta. Näin hyppynaru, kuperkeikat, kärrynpyörät, voltit ja askeltikkaat tulevat tutuiksi.

 

Varsinaista yleisurheilun lajiharjoittelua tulee mainittavasti mukaan 8-9-vuotiaiden iästä alkaen, kun omankehon hallinta on riittävällä tasolla. Lajiharjoittelua suoritetaan moniottelupohjaisesti ja varsinainen lajivalinta tehdään vasta 15-17-vuoden iässä. Tavoitteellisesti harrastavilla on mahdollisuus kuulua kilparyhmään. 

 

Omankehon hallintaan perustuva harjoittelu on erittäin hyvä lisä muiden lajien kuten esim. jääkiekon, jalkapallon, laskettelun ja sählyn harrastajille. Toivotamme heidän lisäksi erityisesti voimistelun harrastajat tervetulleeksi ryhmiimme. Olemme huomioineet useita eri lajeja harrastavien tarpeet harjoitusryhmäjaossamme.